Слободна уметност

На форуму ће бити приказане књиге и њихови описи. Оставите своје мишљење, и напишите укратко о књизи коју сте прочитали


You are not connected. Please login or register

Питања и одговори

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Питања и одговори on Mon Feb 01, 2016 9:25 pm

MrRope95

avatar
Admin
Овај роман приказују како је то живети на месту горем од Србије.
Дечак по имену Рам Мухамед Томас осваја милијарду рупија у квизу желите ли да постанете милионер.Ипак до њих неће лако доћи.На почетку књиге Рам се налази у полоцијској станици окружен највећом мафијом у Индији, а то и јесу сами полицајци.Хтели су на све могуће начине да пробају да намаме дечака да призна да је имао неку врсту помоћи.После пар сати испитивања почињу да га млате и туку на све могуће начине, како би признао намештање. На сву срећу у просторију улази женски адвокат који наређује полицајцу да престане са мучењем и да је она сад задужена за младог добитника. Жена и Рам одлазе у њен стан, где ће дечак открити неочекивану причу његовог живота.

Дечак описује кроз одговоре у квизу свој живот, све до најситнијих детаља.
Рамов најбољи друг је Селим, који обожава да гледа филмове његовог јунака Армана, који је исти као и сви данашњи јунаци преко телевизора.Рам нам открива како је остао сироче, и о њему је наставио да се стара калуђер из манастира, који је Раму био као тата.Описује нам како прљава може да буде чак и црква и све ствари у њој.Једног дана дошао је нови свештеник у цркву, који у ствари није ни хтео то да буде, него му се једноставно свиђала црна мантија, која је прикривала његов прави идентитет криминалца. Све то завршава смрћу Рамовог јединог тате у том тренутку и он остаје без крова над главом и враћају га у дом.Са њим у дому је био и Селим, који је једва чекао долазак човека који може да их избави из тог дома кога је он називао затвором.Човек одабира њих двојицу који се селе код њега у кућу у којој ће наводно успети боље у животу него да су остали у дому. Човек код којег су дошли звао се Бабу Пилај, али су га сви звали Маман. Кажу да је једини разлог због којег одводи децу из домова био због њихових талената које поседују, што је у половичном смислу био и у праву. У ствари он кога год је довео, направио би га инвалидом, а пре тога би му платио пар часова, можда певања, глуме, само зато да не бих осетили како је он уствари прљави циган. Када схватају да ће остати или без ноге или ока успевају да побегну и да оду до једне бивше глумице код које ће Рам добити посао слуге, пошто је Селим муслиман,а мајка од глумице неће да пипа исту храну са њима.Тако Рам почиње да ради и да открива прошлост њену, види да је мучи доста ствари иако је позната.Изговара реченицу"Сиромашнима је потребно богатство, а богатим слава".Рам почиње самостално да ради као туристички водич у Тадз Махалу, пошто је видео да му то доста добро иде, јер је веома добро знао енглески језик.Једног дана долазе му четворица имућних ликова, који га после обиласка и давања великог бакшиша воде у провод у црвене одаје.Тамо Рам добија истогодишњу (17) партнерку, у коју се заљубљује, и покушава да је откупи од њеног макроа, али не успева да скупи паре.Мохамед је у животу видео доста мртвих тела, од којих је и он починио један.Убио је оца од једне девојке у његовом кампусу, пошто је отац сваке ноћи долазио пијан и иживљавао се над кћерком, Рам одлучује и обећава јој да ће да га лиши живота.После тога бежи у други део земље где наставља живот.Вратили смо се у студио где човек по имену Прем Кругман одлази са Рамом у тоалет. Рам вади испод појаса револвер који усмерава ка његов глави и говори истину зашто се пријавио за квиз. Пре пар година његова Памела у коју се заљубио, а то је била она проститутка, била је премлаћена до крви од његове стране.На крају Рам не убија Пема, него одлазе у студио где добија последње питање, баца срећни новчић и одговара тачно.
Дечак по имени Рам,а сада милионер добија читаву своту од које може да промени живот.Његов срећан новчић открива зашто је он срећан и показује својој доброј пријатељици коју ни он није знао да је то девојка коју је спасио оне ноћи када је убио њеног тату.Новчић је имао на обе стране главу.....

http://freeart.ml/

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum